Asennusvinkit

Pikkuna-elementeille on valitettavissa erilaisia kiinnitystapoja. On kuitenkin tärkeää noudattaa tiettyä asennusjärjestystä, tässä muutama vinkki:

 1. Koukkukiinnikkeet asennettava aina ensin, sillä pingotus tapahtuu aina vastakkaiseen suuntaan.
 2. Yläreunan voi väliaikaisesti kiinnittää paikalleen nitojalla, jotta elementin painosta ei tarvitse välittää asennuksen aikana
 3. Aloita asennus ns määräävästä reunasta (tämä voi olla se reuna, jossa esim. vähiten kiinnityspinta-alaa) ja venytä kalvon vastakkaiseen suuntaan
 4. Huomioi mahdollisia asennusrajoituksia ennakkoon

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Pihdit
 • Porakone
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Koukut

Koukkukiinnitystä käytetään, kun jollekin pikkunan sivulle ei löydy tukipintaa. Koukuilla kiinnitys on mahdollista mihin tahansa puiseen pintaan 90-asteen kulmassa. Huomaa mitoituksessa, että koukkukiinnityksen edellyttämä reunus kuuluu mitoittaman pikkuna-aukon sisämittaan.


Koukkujen suoralinjaisen asennuksen yksinkertaistamiseksi suosittelemme tekemään itsellenne merkintä esimerkiksi vetämällä naru asennuslinjaa pitkin niin, että koukut olisi helppoa asentaa samaa linjaa pitkin.


Piirustukseen on merkitty koukkujen välietäisyydet, joden mukaan porataan koukuille esireikiä, joihin koukut tämän jälkeen ruuvataan.


Koukut on helppoa vääntää esireikiin käyttämällä pihtejä. Mitä syvemmälle koukku väännetään, sitä tiiviimmin elementti on seinään kiinni.


Loppuvaiheessa laitetaan pikkuna paikalleen ja korjataan tarvittaessa koukkujen etäisyydet ja syvyydet.

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Nitoja (vapaaehtoinen)
 • Ruuvimeisseli tai ruuvinväännin
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Ruuvit kiinteää kiinnitystä varten
 • Kärki ruuvinvääntimeen
 • Kääntökiinnikkeet ja niiden ruuvit

Pikkuna™ asennetaan aukon ulkopuolelle, ja sen reunusten on oltava kiinnitetty aukon runkoon. Kun katsot aukkoa sisältä päin, reunusten ei pitäisi näkyä.


Pikkunoiden asennuksen helpottamiseksi suosittelemme, että kiinnität ne väliaikaisesti ensin nitojalla, jotta elementti suoristuu ja pysyy asennuksen aikana paikallaan.


Kääntökiinnikkeet kiinnitetään seuraavasti: ruuvaa ensin yläkulmien kiinnikkeet paikalleen ja siirry vasta sitten alakulmiin. Muista pingottaa ikkunakalvo hyvin!


1. Vasen reuna

Kun pikkunan kulmat ovat paikoillaan, pujota kääntökiinnikkeen silmukan reikien läpi ikkunan vasenta reunaa pitkin. Tämän jälkeen aseta kannattimet ylhäältä alas niin, että pikkunan reuna kulkee pitkin pylvään reunaa. Merkitse kynällä kunkin kääntökiinnikkeen paikka. Irrota sen jälkeen elementin vasen alakulma kääntyvästä kannattimesta ja kiinnitä sivukiinnikkeet ruuveilla merkintöjä pitkin. Liu’uta sitten kaikki vasemmanpuoleiset silmukat kiinnikkeisiin ja kiinnitä.

2. Oikea reuna

Seuraava vaihe on tehdä sama oikealle puolelle. Merkitse kiinnityskohdat kynällä vetämällä ikkunaa vaakatasossa. Irrota sitten elementin oikea alakulma kiinnikkeestä ja kiinnitä oikeanpuoleiset kiinnikkeet ruuveilla merkintöjen mukaan. Liu’uta sitten kaikki oikeanpuoleiset silmukat kiinnikkeiden yli ja kiinnitä.

3. Alareuna

Pikkuna-elementin alareuna voi olla kiinnitetty joko kääntökiinnikkeisiin tai varustettu painotaskulla. Molemmat vaihtoehdot ajavat samaa asiaa: elementin on oltava kiristetty kaikilta sivuilta.


Kun pikkuna on asennettu, tarkista, että kireys on riittävän luja. Jos joku reuna ei ole tarpeeksi kireä, voit aina hieman siirtää kiinnikkeen paikkaa. Mitä paremmin kiristät pikkunan asennuksen aikana, sitä nopeammin ja paremmin se tasoittuu!

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Nitoja
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Tarranauha

Tarranauhakiinnitys on helpoin kiinnitystapa eikä sitä varten tarvita suurempia työkaluja.


Suosittelemme ennen kiinnityksen aloittamista tarkistamaan, mihin kohtaan tarra tulee ja vasta sen jälkeen aloittamaan sen nitomisen. Mikäli elementillänne tarranauhakiinnitys ei ole kaikilla puolilla, niin suosittelemme kiinnittämään ensin muut sivut (yläreuna, sitten sivureunat ja alareuna viimeksi).


Kun kiinnityskohta on tiedossa, kiinnitetään siihen nitojalla paketissa tullut toisen osan tarrasta.


Valmista! Nyt tarranauhakiinnitys on paikalla ja siihen on helppoa asentaa Pikkuna elementti.

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Nitoja (vapaaehtoinen)
 • Ruuvimeisseli tai ruuvinväännin
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Ruuvit

Pikkuna™ asennetaan aukon ulkopuolelle, ja sen reunusten on oltava kiinnitetty aukon runkoon. Kun katsot aukkoa sisältä päin, reunusten ei pitäisi näkyä.

Pikkunoiden asennuksen yksinkertaistamiseksi suosittelemme, että kiinnität ne ensin nitojalla, jos talon runko sen sallii. Näin on helpompaa irrottaa yksi sivu ja kiristää sen.


On parasta aloittaa ikkunoiden kiinnittäminen ylhäältä. Kiinnitä yhden kulman haluttuun kohtaan ja kiristä sitten pikkuna mahdollisimman paljon vastakkaiseen suuntaan. Suosittelemme kiinnittää ruuvit jokainen seuraava kerrallaan. Yritä kiinnittää ruuvit 1–2 senttimetriä reunuksen ulommaisesta reunasta. Ruuvien välisen etäisyyden tulisi olla 20–40 senttimetriä.


Kun pikkunan yläosa on tukevasti paikallaan ja hyvin kireällä, siirry sivuille. Venytä alakulmia niin, että pikkunassa ei ole suuria taitoksia. Kiinnitä myös ruuveilla.


Kun ikkuna on asennettu, tarkista, että kireys on riittävän luja. Jos joku puoli ei ole tarpeeksi kireä, voit aina asentaa sen uudelleen. Mitä paremmin kiristät pikkunan asennuksen aikana, sitä nopeammin ja paremmin se tasoittuu!


Mikäli elementin alareunassa on painotasku, toimitussisältöön kuuluva mittaan katkaistu alumiiniputki on laitettava taskuun asennuksen viimeisessä vaiheessa.


Pikkoiden ylösrullausta ja ripustusta varten toimitussisältöön kuuluvat ns ripustuspannat omine kiinnikkeineen. Kiinnikkeitä asennetaan elementin yläreunan yläpuolelle ja noin 1m etäisyydellä toisistaan tukevan ripustuksen turvaamiseksi.

Pyydä tarvittaessa apua

Suht. pienikokoisen Pikkunan asennus onnistuu myös yhden henkilön voimin, isohko elementti on parasta asentaa kaksin.

Huomaa lämpötila

Pikkuna on helppo asentaa yli +5C lämpötiloissa, pakkasella se menettää elastisuuttaan ja tuolloin tarpeellinen pingottaminen alkaa olemaan mahdotonta ilman erillistä lämmitystä. Lisävarusteena Verkkokaupastamme löytyy lämpöpuhallin, jonka avulla pikkunan saa pingotettua aukkoon myös pakkasen puolella. Samalla laitteella saat kalvon suoraksi ympäri vuoden hetkessä esimerkiksi pitkä-aikaisen rullauksen jälkeen.

Pingota hyvin

Pikkunan kunnollinen asennus määrittää pitkälti tuotteen lopullisen ulkonäön. Huomaa, että asennuksen aikana pikkunan tulee pingottaa hyvin. Ainoastaan riittävällä pingotuksella päästään täysin tasaiseen pintaan, jolloin pikkuna on täysin suora ilman ryyppyjä tai epätasaisuuksia.

Onnittelut, valmista tuli!

Nyt voit nauttia suojatun ulkotilan mukavuudesta.

Materiaalin suoristus kestää yleensä muutaman päivän. Siihen vaikuttaa sekä auringon paiste että helle. Emme suosittele pikkunoiden rullaamista ylös ja poistamista ensimmäisen 1–2 viikon aikana, ennen kuin se saa lopullisen muotonsa.

Muista, että pikkunaa ei saa pestä kovilla pesuaineilla, vaan käytä saippuavettä! On parasta pyyhkiä se kostealla liinalla tai pestä kevyessä paineessa vedellä. Mitä huolellisemmin käytät sitä, sitä kauemmin se pysyy kirkkaana.